Hjälpprojekt i Ungern

Helping Hands biståndsleverans når fram till flyktingförläggning i nordvästra Ungern.

Förläggningen hyser cirka 200 personer som huvudsakligen kommer från Syrien och Afrika samt människor som har flytt från kriget i östra Ukraina.

Inga utomstående släpps in i själva området men vi fick tillåtelse av personalen på flyktingförläggningen som ställde sig positiva till att biståndsleveransen distribuerades utanför förläggningen. Dit fick flyktingarna komma och ta emot de nya kläder, skor och andra förnödenheter de behövde från hjälpsändningen, vilket kom till stor nytta då de fått lämna det mesta av sina kläder och andra ägodelar bakom sig vid flykten.

Det blev stor uppståndelse och glädje då en stadig ström av människor kom ut genom grindarna på förläggningen för att få det som de så väl behövde och distributionen fungerade mycket bra.

Några av de syrianska männen på bild hade anlänt till förläggningen dagen innan och var mycket utmattade efter att ha rest och gått i flera veckor. De blev väldigt glada, överraskade och tacksamma för sina nya varma jackor och andra klädesplagg som delades ut och som skänkts av generösa företag och privatpersoner i Sverige.

En kvinna från Ukraina fick nya jackor och kläder till sig och sina barn. Hon hade flytt med barnen från krigshärjade Ukraina efter att hennes syster hade skjutits. Hon och hennes barn önskar sig nu ett nytt liv och en ny framtid i Ungern långt borta från kriget och svårigheterna i Ukraina.

Den somaliska unga kvinnan på en av bilderna fick en ny jacka och varma kläder både till sig och sin son och tackade flera gånger för att vi kom med förnödenheterna.

Alla dessa människor har gått igenom svåra umbäranden och uttalade sin tacksamhet över att ha kommit till ett tryggare land och kunna få möjligheten att nu börja leva under mer normala omständigheter.

Varmt tack till alla er som så frikostigt skänkte kläder, skor och andra förnödenheter för att hjälpa människor på flykt och därigenom gjorde denna glädjerika hjälpinsats möjlig!

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR