Hjälpprojekt i Tjeckien

Helping Hands hjälptransporter har distribuerats till flyktingförläggningar som hyser Ukrainska flyktingar som har anlänt till Tjeckien samt till barnhem och hjälpcentra i regionen.

Det var med stor glädje som hjälpsändningarna innehållande jackor, tröjor, kläder i olika storlekar, skor, filtar, första hjälpen kit och andra förnödenheter mottogs på flyktingförläggningar, hjälpcentra samt barnhem belägna i centrala och nordöstra Bohemiaregionen i Tjeckien.

De Ukrainska flyktingarna var mycket tacksamma för biståndet då de var tvungna att lämna det mesta bakom sig i samband med flykten.

På en av bilderna kan ni se en ukrainsk gravid mor med sin son som fick nya kläder och andra förnödenheter som de var i stort behov av. En annan bild visar en ansvarig chef för de sociala myndigheterna som tar emot klädkartonger till förmån för Ukrainska flyktingar. Dessa placerades sedan ut i stadshuset där klädutdelningen ägde rum och dit flyktingarna kom och valde ut vad de behövde. Ytterligare en bild visar en familj med 4 barn som flytt från Ukraina. De mottog alla nya kläder, skor och andra behovsartiklar vid ankomsten till Tjeckien.

Ni ser även bilder från ett av barnhemmen som hyser 36 barn och ungdomar i åldrarna 4-18 år. Bilderna visar några av barnen med sina nya set med kläder och hur glada de blev när de tog del av hjälpen.

Varmt tack alla ni som bistått och därigenom gjorde dessa glädjerika hjälpinsatser möjliga.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR